How to wear: de culotte

De winkels hangen er vol mee, maar het straatbeeld blijkt nog een beetje achter te blijven. De redenen zijn uiteenlopend: de culotte is te complex om trendy te kunnen dragen, onflatterend, ouderwets, niet voor mijn figuur, ……. Laten we het erop houden dat het merendeel onder jullie gewoon bang is om zich aan deze trend te wagen, want eerlijk toegegeven, het is inderdaad een complex kledingstuk dat met gebrek aan goede styling wel eens een misser zou kunnen zijn. Gelukkig is er Lunefashion die je beetje per beetje met deze trend vertrouwd zal maken 😉

De juiste culotte

De culotte bestaat eigenlijk al heel lang (lees Middeleeuwen). Zoveel jaren later heeft het kledingstuk twee belangrijke evoluties gemaakt, ten eerste is het nu bedoeld voor vrouwen, terwijl dat vroeger voor mannen was en ten tweede bestaat er nu een uitgebreid aanbod aan modellen en vormen. Het typische aan een culotte is de soepelvallende, wijde short die langer dan de knieën valt, maar nu vind je ook het meer aansluitende model volop in de nieuwe collecties. Kies vooral een model waarin je je comfortabel voelt. Ben je onzeker over je heupen, kies dan eerder voor een nauwer model zodat je niet teveel breedte toevoegt.


Zwart-wit

Overweeg je je eerste culotte, dan raad ik aan om een effen zwarte te kiezen. Deze broek oogt erg gelijkaardig als een gewone geklede broek in costuumstof, maar is net dat tikkeltje hipper. Kies voor een simplistische stijl, een witte bloes en leuke ketting kan volstaan. Zeker bij de erg wijde modellen trekt de grote hoeveelheid stof van je broek reeds veel aandacht, de rest van je outfit mag dus eerder buiten de spotlights blijven. Ook een leuk idee is om met een jumpsuit-effect te gaan werken. Hiermee bedoel ik: een zwart bloesje op je zwarte culotte. Zorg wel dat de materialen en kleuren niet te ver uiteen liggen zodat het als een geheel overkomt.Vrouwelijke touch

Zoals ik al zei was de culotte een kledingstuk van de mannelijke bevolking, vergeet dus zeker niet om een vleugje vrouwelijkheid toe te voegen aan je outfit. Drapeer je bloesje in de culotte zodat de vrouwelijke rondingen nog bewonderd kunnen worden. Qua afwerking kan je een getailleerd blazertje of vrouwelijke mantel toevoegen, maar vergeet vooral niet je hakken! Vooral als je je nog ietwat onzeker voelt in je culotte-outfit, raad ik aan voor hakken te opteren. Het creëert namelijk meteen een hoger niveau van elegantie. De gevorderden kunnen dan weer kiezen voor een ander paar vrouwelijke schoentjes, zoals loafers of sandaaltjes.

 

De midi rok

Voor de grote fans van de midi rok, is de culotte zeker het proberen waard! De erg wijde modellen vallen namelijk heel gelijkaardig als een midi rok en kunnen dus ook op dezelfde manier gecombineerd worden. Meer tips hiervoor zijn te vinden in mijn eerdere blog over de midi rok (http://lunefashion.com/2014/02/19/how-to-wear-de-midi-rok/).


Voor vragen, advies of leuke ideetjes: lunefashion@outlook.com

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.