How to: haaruitgroei verbergen

Zalig toch, dat vers gekleurd haar! Helaas duurt dit niet lang, na reeds een paar weken komt je oude kleur vanboven reeds piepen, grrr een uitgroei. Toch wil je je volgende kappersbezoek liefst zo lang mogelijk uitstellen, want die kleuring is o-zo slecht voor je haar en bovendien ook een flinke hap uit te budget. Deze tips helpen je om je uitgroei te verdoezelen!

Vermijd strakke kapsels

Een uitgroei valt dubbel en dik op als je je haar in een strakke paardenstaart naar achteren brengt, probeer dit dus zeker te vermijden. Wil je toch je haar opsteken, kies dan liever voor een losse dot. Ook bij recht haar valt een uitgroei sterker op. Als je je haar in krullen doet daarentegen komen de kleurverschillen natuurlijker over.

haaruitgroei

Droogshampoo

Droogshampoo, de vriend van elke vrouw met hair troubles. Droogshampoo helpt je niet alleen om de wasbeurt nog een dagje uit te stellen, maar er zijn ook exemplaren die d de uitgroei lichtjes dekken; aanschaffen dus!

Oogschaduw

Ik sta niet in voor de gevolgen, maar blijkbaar is het vrij gangbaar in de televisiewereld: je uitgroei lichtjes bedekken met oogschaduw of ook haarschaduw, die hier speciaal voor gemaakt is. Let wel, dit zou vooral geschikt zijn voor donkere types. Werk af met een beetje haarlak, zodat het goedje blijft zitten.

Vlechten

Vlechtjes zijn supertrendy in de zomer en voor een uitgroei hoef je het alvast niet te laten! Vlechten creeëren namelijk een speelse look met meer dieptje waardoor de uitgroei minder opvalt.

Volg de mode

Op dit moment is een uitgroei erg in de mode, vooral bij geblondeerd haar. Er zijn zelfs mensen die het speciaal zo laten verven (zie ombré). Een donkere schijn bovenaan en bleek onderaan geeft namelijk de indruk dat je haar op natuurlijke wijze gebleekt werd door de zon. Wat echter niet mooi is, is als de overgang een duidelijk streep bevat. In dat geval kan je even bij de kapper binnen springen om het geheel wat vlotter in elkaar te laten overvloeien.

haaruitgroei2

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.