Trend alert summer 2019: Boho style

Er is geen twijfel mogelijk, de trend voor de zomer van 2019 is de boho (of bohemian) stijl! Deze stijl was al een aantal jaar te bespeuren in enkele trends, maar dit jaar is het all the way boho. Maar wat is een echte boho stijl nu eigenlijk en hoe kan je die het beste dragen?

De kleuren

Boho stijl wordt gekenmerkt door heel zachte en natuurlijk kleuren. De stijl wordt vaak geassocieerd met strand omdat het erg veel wit, beige (strand), lichtgeel (zon), lichtgrijs (Belgische wolken), lichtblauw (zee) en lichtgroen (duinen) bevat. De kleuren van de boho stijl zijn zeer gedempte kleuren, dat wil zeggen dat ze niet zuiver zijn, maar ze lijken allemaal vermengd te zijn met grijs, waardoor ze een beetje dof worden. Dit soort kleuren zijn perfect voor een zomertype. Af en toe zie je bohostijl met wat extra power in de kleuren, bijvoorbeeld door een neon accent toe te voegen. Dat is ideaal bijvoorbeeld voor wintertypes die beter wat meer contrast in hun outfit hebben.

De stoffen

Boho stijl wordt gekenmerkt door zeer zwierige en luchtige stoffen en ook hier komt de link met de zee terug naar voor dus. Helaas zijn het meestal ook stoffen die makkelijk kreuken. Linnen is bijvoorbeeld een typische stof voor deze stijl. Ook jeans wordt vaak in een boho stijl vermengd, maar dan wel de soepele variant (die variantie die je moet strijken 🙁 ) en meestal in een erg bleke tint. Deze zwierige stoffen worden vaak met kant verder afgewerkt.

De patronen

Veel van de boho items zijn effen van kleur, net omdat de kleurcontrasten bij deze trend niet al te groot mogen zijn. Wordt er toch met patronen gewerkt, dan zijn het vaak streepjes en bloemetjes. De patronen worden gekenmerkt door heel zachte contrasten, lichtroze in combinatie met ecru bijvoorbeeld. De bloemenpatronen van de boho stijl zijn meestal kleine bloemetjes die ietwat vintage aandoen.

Accessoires

Daar waar boho stijl sober is in zijn kleuren, is de stijl dat niet in de accessoires. De accessoires zijn dan ook een heel belangrijk onderdeel om deze stijl te doen slagen. Heel typische voor de boho stijl zijn armbandjes en voetbandjes en wel degelijk in het meervoud. Combineer dus een aantal fijne bandjes met elkaar. Er mag nu gerust wat meer kleur in deze bandjes zitten in vergelijking met de outfit. Ga je niet voor armbandjes, kies dan voor grote oorbellen. Heel trendy momenteel zijn de oorbellen met hout of vlechtwerk of andere natuurlijk materialen. Deze zijn perfect voor deze trend. Je kan ook nooit iets verkeerd doen met de afwerking met een hoed.

boho1

 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.