how to wear yellow in the summer of 2019

Ik weet niet of je het al opgemerkt hebt, maar geel is een van de nieuwe modekleurtjes voor deze zomer. Je ziet de kleur in alle varianten, gaande van oker tot fluo en pastel. Maar geel is geen makkelijke kleur zeg ik altijd tegen mijn klanten. Weinig mensen staan heel mooi met deze kleur. Bovendien is het combineren van deze kleur niet zo eenvoudig, omdat de kleur snel flets wordt. Maar met deze tips komt het wel helemaal goed!

Kies de juiste tint

Een eerste belangrijke beslissing als je geel gaat dragen is dat je kiest voor de juiste tint geel. Daarmee bedoel ik een tint geel die je gezicht niet fletser maakt en dat is voor ieder kleurtype een andere tint. Daarbij is het belangrijk om te weten of je eerder voor een koele of voor een warme tint geel moet gaan. Winter– en zomertypes staan beter moet koele tinten, terwijl lente– en herfsttypes eerder voor warm geel moeten kiezen. Warm geel heeft een eerder oranje ondertoon, zoals bijvoorbeeld bij okergeel het geval is. Koel geel daarentegen straalt weinig warmte uit, zoals pastelgeel of fluogeel.

 

De combinaties met geel

Afhankelijk van welke tint geel je kiest, dien je de kleur verder te combineren. Warm geel combineert erg leuk in een boho outfit, bijvoorbeeld met olijfgroen, petrolblauw of oranje. Combineer warm geel nooit met wit, maar eerder met ecru, omdat dit beter aansluit met de oranje ondertoon. Koel geel daarentegen dient met andere koele kleuren gecombineerd te worden die niet te veel contrast geven. Pastelgeel in combinatie met zwart of donkerblauw bijvoorbeeld zwakt de kleur te veel af waardoor deze zal verdwijnen in het geheel. Combineer liever met zachtere kleuren, zoals jeansblauw, zandtinten en wit. Koel geel en wit resulteert steeds in een zeer zomerse outfit.

 

Geel in complementaire combinatie

Geel en paars zijn complementaire kleuren. Dat betekent dat ze elkaar aanvullen omdat ze op dezelfde hoogte en diepte staan op de kleurendimensies. Iedereen kan binnen zijn eigen kleurtype geel en paars combineren. Een zomertype bijvoorbeeld combineert dan pastelgeel en pastelpaars, terwijl en herfsttype bijvoorbeeld oker en aubergine combineert. Je kan spelen met deze complementaire combinaties door hoeveel procent van beide kleuren je in de outfit verwerkt, je kan ervoor kiezen om beide kleuren evenveel te laten voorkomen, of de ene kleur als hoofdkleur en de andere als accentkleur bijvoorbeeld in je accessoires te verwerken.

 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.