Hoe draag je als zomertype zwart?

Het is een van de eerste dingen die ik zeg bij mijn uitleg rond de theorie van kleurenleer: enkel wintertypes mogen in feite zwart dragen. Meteen daarna vermeld ik erbij dat er trucjes zijn om dit te omzeilen. Er waren slechts weinigen op de poll op Instagram die akkoord gingen dat zomertypes geen zwart mogen dragen. Maar dat betekent dus wel dat ze de trucjes nodig hebben! Deze wil ik vandaag met jullie delen. 

  1. Kies de juiste donkere kleur

Iedereen heeft donkere kleuren nodig in de kast. Als zomertype bijvoorbeeld is het niet mogelijk om de hele winter lang met pastelkleuren rond te lopen. Toch zijn donkere kleuren niet ideaal, zeker niet bij lichte huidjes; dus komt het erop aan de juiste donkere kleur te kiezen. De regel daarbij is: wijk maar op 1 dimensie af. Zijn jouw topkleuren licht en koel, kies dan voor iets donker koel, zodat je maar op 1 dimensie afwijkt. Voor een zomertype betekent dit dan dat zwart een betere optie is dan bruin, want bruin is een heel warme kleur en zou dus op twee dimensies afwijken van het ideale kleurenpalet voor zomertypes. Over het algemeen sluit zwart beter aan bij de koele ogen van het zomertype dan bruin. 

  • Werk met accessoires

Dat zwart geen ideale kleur is voor zomertypes weten we nu al, maar daar kun je nog wat mee spelen met accessoires. Ik ben grote van om te camoufleren met sjaals. Kies je een leuke sjaal in een topkleur, zoals pastel roze, zo een lekker dikke gebreide en draag deze over je zwarte bloes of pull. Zo doorbreek je de harde kleur vlak bij je gezicht en voeg je een kleur toe die wel top is voor zomertypes. Hetzelfde principe maar dan met iets minder effect heb je met juwelen. Kies zeker voor zilveren juwelen eventueel met een kleur erin die in het palet van zomertypes zit. Kies je voor een mooie lange zilveren oorbel, dan doorbreek je op dezelfde manier de harde kleur bij het gezicht. 

  • Stofkeuze

Je hebt natuurlijk zwart en zwart, vaak verschilt de exacte tint zwart, maar ook de stofkeuze. Sommige stofkeuzes zijn harder dan andere, denk bijvoorbeeld aan een zwarte lederen jas versus en zwarte linnen blazer. Kies je voor een lichter stof dan zal de zwarte kleur of het algemeen ook minder hard zijn bij het gezicht. Andere lichte stoffen zijn voile of satijn. 

  • Print

Nog iets beter dan effen zwart is om een print te kiezen met zwart aangevuld met betere kleuren voor het zomertype. Zwart in combi met roze bijvoorbeeld kan erg leuk zijn. Of een print met grijs en blauw en zwart. Werk vervolgens de outfit verder af met die zomerkleur uit de print. 

Benieuwd welke kleuren bij jou passen? Neem een kijkje in ons aanbod.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.