How to wear : chunky chelsea boots

Jullie hebben vast wel de chunky chelsea boots overal al gezien. Je kunt ook moeilijk naast deze stevige boots kijken! De chunky chelsea boots zijn de chelsea boots in een nieuw jasje. Los van de rekker opzij die typerend is, worden ze gekenmerkd door een dikke zool met grote groeven. Ideaal voor de sneeuw! Een ander nieuwe touch is dat je deze boots nu niet meer overwegend in het zwart vindt, maar ook in beige en wit. Veel mensen doen de boots meteen af als te lomp. Ik moet zeggen dat dat ook mijn eerst reactie was. Maar het komt er natuurlijk op aan om ze juist te combineren. 

Optische illusie

Eerst en vooral is het belangrijk je bewust te zijn van de impact van de zware boot. Dit creeërt namelijk een optische illusie op je been. Heb je heel fijne beentjes en enkels, dan zal de zware boot je benen nog slanker doen lijken. Idealiter staan deze boots dus eigenlijk beter bij dames met een iets zwaardere beenstructuur. 

Onder een wijde broek

Een andere enorme trend is natuurlijk de wijde broek. Zowel de flared als de bootcut, als de culotte zijn razend populair. Je kan hier perfect de chunky boots onder dragen. Je ziet in dat geval bijna enkel de groeven van de boots. Deze look is enorm jaren 90, wat mij een tikkeltje nostalgie geeft. Geen 90’s fan, dan zijn er nog opties!

Onder een skinny jeans

Je kan de boots ook onder een jeans dragen. In dit geval steek je de broek in de boots. Bij deze look heb je het meest vanal de optische illusie waar ik eerder over sprak. Een skinny doet namelijk sowieso al je enkels smal lijken. Wil je de look lekker stoer houden, dan kan je zelfs kiezen om te combineren met een ripped jeans. 

Onder een jurk

Dit is persoonlijk mijn favoriete optie. Je kan deze boot zowel onder een stoere jurk dragen, zoals bijvoorbeeld onder een gebreide jurk, of onder een meer romantische jurk waaraan je een stoere toch wil geven. Kies je voor de bleke versie van de boots dan maak je het contrast met je benen iets minder hard. Ze kunnen je benen zelfs langer doen lijken. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.