How to : de juiste bh kiezen*

We praten alsmaar over de keuze van de juiste kleuren en de juiste stylen en modellen van kledij, maar eigenlijk is er nog een diepere basis die goed moet zitten, namelijk de onderliggende lingerie. Volgens verschillende studies zou 70-80% van de vrouwen eigenlijk de foute bh dragen. Dat is natuurlijk gigantisch veel en daarom verdient dit topic hier toch ook even de aandacht. 

Het juiste model en stijl

De eerste stap in de keuze naar een goede bh, heeft te maken met de keuze van het model. Tegenwoordig werken heel wat merken met vaste benamingen voor hun types bh’s zodanig dat eens je een goed model hebt gevonden, je onmiddelijk daarnaar kan grijpen. Hunkemöller  bijvoorbeeld heeft hun bh’s ingedeeld in 4 wat zij benoemen als ‘sexy shapes’. Bovendien hebben ze ook een tool om je cupmaat te helpen berekenen. Belangrijke vragen voor de indeling gaan bijvoorbeeld over de volheid van de borst, de hoeveelheid ruimte ertussen en de maat. Maar de juiste sexy shape heeft ook iets te maken met de stijl die bij jou en je borst past. 

Tegenwoordig is het bijvoorbeeld erg trendy om te kiezen voor iets pikantere lingerie. Omdat deze vaak minder stof en ondersteuning bevatten is de keuze van model hier extra belangrijk. Zo zal een model met veel bandjes (extra pikant!) bijvoorbeeld mooier ogen bij een vollere borst. De vele bandjes zorgen namelijk voor extra contrast waardoor de borst visueel kleiner zal lijken. Voor dames van wie de borsten iets verder uit elkaar liggen, is het dan weer belangrijk te kijken naar voldoende stof aan de zijkant van de bh, wat een compenserend effect gaat hebben. Veel bandjes in het midden kan de afstand echter benadrukken.

De juiste kleur

De kleur van je bh laat je best afhangen van de kleuren die je erboven draagt. Het hoeft heus niet altijd te matchen, maar met heel lichte en heel donkere kleuren kan je best even oppassen. Een van die vaak terugkerende vragen is natuurlijk welke kleur onder wit? Een van de eerste antwoorden die je dan vindt is: rood. En dat werkt ook erg goed bij blanke dames, vooral bij een rozige ondertoon. Indien je een rozige ondertoon hebt, gaat het rood mooi aansluiten bij je huid. Het wordt als het ware 1 (niet letterijk natuurlijk), waardoor de bh en je huid mooi in elkaar overvloeien en er dus minder kans is dat je die gaat zien. Hunkemöller heeft momenteel een erg uitgebreid aanbod rode bh’s  and rode slips.  Heb je eerder een gelige ondertoon, of een vrij donkere huid, dan ben je beter met een huidskleurige bh om datzelde vloeiende effect te krijgen tussen de bh en de huid. 

Hoe zit het dan met wit, is een vraag die ik je hoor denken. Wit is geen goede optie om onder wit te dragen. De kleur matcht niet met je huid (ookal denken sommigen dat ze heel wit zijn, de ondertoon van onze huid is nooit wit) waardoor deze net extra opvalt op je huid en dus ook zeker onder een witte dunne stof. 

De juiste bandjes

Wie had ooit gedacht dat de bandjes van je bh iets te maken hebben met je spieropbouw. Er zijn namelijk twee manieren van spieropbouw: recht en rond. Bij een ronde spieropbouw hebben dames zoals het woord het zegt onder andere heel ronde schouders. Daardoor vallen bandjes van bh’s makkelijk af. In dat geval ben je beter met bijvoorbeeld gekruiste bandjes of een bh die vooraan sluit. 


*Dit is een gesponsorde blogpost.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.