How to wear jeans volgens de verschillende kleurtypes

Denim is weer helemaal hot! Denim jurken, jumpsuits, jasjes en jeans op jeans outfits, het komende seizoen vinden we ze allemaal. We weten natuurlijk allemaal hoe we makkelijk een denim broek moeten combineren, maar voor de andere opties is het soms niet altijd voor de hand liggend. Een goede jeans op jeans combinatie bijvoorbeeld heb ik zelf altijd een challenge gevonden; Bovendien is hoe je jeans combineert ook sterk afhankelijk van je kleurtype en stijl. Daarom heb ik voor elk kleurtype een jeans outfit uitgewerkt. Kijk mee en laat je inspireren!

Herfsttype

Omdat ik de jeansjurk erg typisch vind voor de casual stijl van het herfsttype ben ik met dit type begonnen. De jurk zit losjes en de het lint accentueert toch taille. De blauwe kleur gaat richting licht petrol en heeft daarom een warme uitstraling, wat ideaal is voor ons herfsttype. Onder de hemdjurk komt er een kanten top. Door de knoopjes bovenaan wat open te laten komt het kant mooi tot uiting voor een kleine romantische toets. Om casual af te werken komt er over de jurk een lange camel cardigan en een sjaal in dezelfde kleur. Ik werk hier af met een laars met hak die een ietwat stoere uitstraling heeft en hier dus wel bij past. De blokhak is opnieuw casual. De handtas tenslotte voegt een vleugje dierenprint toe, wat hier wel kan aangezien de andere items allemaal effen zijn. Dierenprint is natuurlijk de print van het herfsttype. Shop de look.

lentetype

Het kriebelt al helemaal naar de lente bij mij als ik deze outfit maakte; Voor het speelse karakter van het lentetype koos ik een jumpsuit in warme blauwe tint. Daarop komt een speels kort jasje met bloemenprint. Een kort model is ideaal voorop deze jumpsuit want de lengte van het jasje valt samen met de rekker in de taille, waardoor die extra geaccentueerd worden. Eventueel kan je de kleur van het jasje laten terugkomen in de rode top die je onder de jumpsuit kan dragen. Nadien koos ik voor de fleurige gele kleur om verder mee af te werken. Jeans combineert namelijk heel mooi met geel. De gele sjaal en schoentjes make het geheel dus af. Tot slot een romantische toets met’ de oorbellen en speciale vorm van handtas. Shop de look.

Zomertype

Voor het zomertype heb ik gekozen voor een jeans op jeans combinatie. Als je dat doet is het best om te kiezen voor twee tinten jeans drie vrij ver uit elkaar liggen. Zulke ton sur ton combinaties zijn natuurlijk ideaal voor ons zomertype. lk koos voor een donkere broek en een licht hemd bovenaan zodat er een pastel kleur bij het gezicht zit. Om meer kleur toe te voegen aan de outfit kies ik ervoor om pastelgroen toe te voegen. De lange cardigan is klassiek maar toch casual, wat past bij het denim. hetzelfde geldt voor de schoenen en handtas die ik dan weer in een tintje donkerder heb gekozen om iets meer contrast toe te voegen. De sjaal dient natuurlijk weer om de verschillende kleuren te verbinden met elkaar. Shop de look.

wintertype

Tegenover de rust en het klassieke, staat de extravagante stijl van het wintertype. De jeansjurk die hier gebruikt werd is daarom een stukje stoerder en tegelijk sexier dan bij de vorige uitfits. Dat komt voornamelijk door de schuine lange rits. Om bij te dragen aan dat sexy karakter komt er onder de jurk een kanten top. Extra kleur voegen we toe met de knallende rode blazer in boyfriend model. De dubbele knopinrij maakt de blazer toch weer formeel genoeg. Deze outfit werk je perfect af met een paar overknie boots en een designer handtas. Na dit alles kunnen we de oorbellen wel eenvoudig houden. Shop de look.

Ziezo, hopelijk raken jullie geïnspireerd door deze outfits! Wil je ook graag eens een styling uitproberen? Alle info daarover vind je hier

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.