Fall must-have: de witte velours broek

De zomer lijkt voorgoed voorbij, dus duiken we helemaal in de herfst. Sinds vorige jaar is de velours broek reeds helemaal terug en dat is heerlijk want deze broeken zijn zo warm! Tegenwoordig zie je hem niet alleen in de klassieke blauwe en bruine winterkleuren, maar duikt hij overal op in het wit. Maar wit is tricky toch? Veel dames zijn bang van wit, want ja je weet wel, die kleur verdikt! Bovendien draag je toch geen wit in de winter? Twee vooroordelen die ik onderuit wil halen met alweer 4 compleet verschillende outfits met jawel een witte velours broek.

De witte velours broek vind je in heel wat modellen terug. Wil je op safe spelen dan kies je natuurlijk voor een skinny model. Veel leuker zijn echter de baggy mommy-fit modellen en de wijde modellen. Voor de outfits vandaag koos ik voor het wijde model van Selected Femme. Het wijde model oogt elegant in combinatie met de zware stof. Extra voordeel aan de stof is trouwens de verticale streep die erin zit, want die maakt je langer en slanker! Ziezo, probleem met dat wit dat dikker maakt alweer opgelost!

Laten we starten met twee extremen. De lentelook is een look om te knallen! Lentetypes zijn prachtig met deze felle kleurtjes, dus heb ik mij helemaal uitgeleefd. Wit komt namelijk prachtig uit met felle kleuren. Ik koos voor een aansluitende oranje top. Aansluitend werkt goed in combinatie met een wijde broek; zo kan je deze in de broek dragen en extra veel taille tonen. Dit wordt afgewerkt met de groene blazer. Ik vond de kleur zo perfect voor een lentetype! In tegenstelling tot het harde groen dat je nu heel veel ziet, bevat deze kleur een heel warme ondertoon. Groen en oranje combineren leuk samen, want het zijn (min of meer) complementaire kleuren. In de afwerking heb ik dezelfde kleuren verwerkt. De tas combineert het groen en oranje. De sjaal en sneakers geven een leuke speelse touch aan de outfit. En natuurlijk mag een oranje lipstick niet ontbreken. Shop deze look.

Daar waar lentetypes knallen, zoeken zomertypes rust. Je kan met deze broek dus ook net het tegenovergestelde doen. Ik heb gekozen voor een volledige ton-sur-ton look met beige tinten. De trui is knus, wat eigenlijk niet meteen bij de definitie van ons zomertype past, maar door het geruit patroon is de trui minder casual. Combineer met de lange bodywarmer in taupe kleur. Veel dames schatten deze kleur verkeerd in. Taupe is als enige bruintint wel degelijk een koele tint. Als je deze kleur zou willen mengen zou je veel grijs (=koel) nodig hebben. De laarsjes en handtas zijn de klassieke elementen in deze look. Een klein hakje toont erg mooi onder een wijde broek en zorgt meteen voor een formele uitstraling. Tot slot kan het zomertype afwerken met een nude lippenstick die perfect aansluit bij het geheel en een subtiele toets geeft. Shop deze look.

Het herfsttype staat voor casual en dat heb ik dit keer als zeer casual opgevat. Deze broek valt erg soepel, waardoor je er perfect een sportieve look kan van maken. Ik heb daarvoor gecombineerd met een bordeaux hoodie. Je kan best de band van de hoodie oprollen zodat hij iets korter komt. Daarop heb ik gekozen voor een kort geruit jasje die de twee kleuren verbindt met elkaar. Het korte model staat leuk op de hoge taille van de broek. De muts en de casual teddy tas houden de look erg casual. Onderaan hoef je niet altijd in je perfecte kleuren te zijn, dus ik koos om nog wat extra kleur toe te voegen in de schoenen met een rozentintje. Deze kleine extra tint houdt de outfit toch vrouwelijk. Vergeet zeker niet om de kap uit de jas te halen, anders heb je een bult op je rug 😉 Ik heb trouwens bij deze look ook even een toffe mommy fit witte velours broek gestoken die ook perfect in dit plaatsje past. Shop deze look.

Nog meer knallende kleuren kan je zien bij het wintertype. Veel mensen zijn er geen fan van, maar paars is nu eenmaal hip en je moet het eens proberen! Zeker als wintertype. De harde paarse kleur maakt de outfit meteen uniek. De bloes heeft bovenaan een strik wat voor een formele toets zorgt. Hier ga ik dieper op in door af te werken met een blazer, in een pastelkleur weliswaar. In deze combi kan de pastelkleur echter perfect voor ons wintertype omdat de felle paars kleur die eronder zit toch de volled aandacht gaat trekken; net als de schoenen trouwens. In de afwerking heb ik gekozen voor fuhsia accenten, want je weet dat ik verzot ben op die kleur. Paars en fuchsia combineren eigenlijk heel leuk samen, dat zie je in de sjaal. Omdat je best de kleuren twee keer verwerkt in een outfit, heb ik ook nog gekozen voor een roze riempje dat opnieuw de verschillende kleuren kan verbinden. De grote doorstikte handtas geeft een chique toets. Shop deze look.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.