How to: het juiste kapsel en haarkleur kiezen volgens je leeftijd

De keuze van je kleding is belangrijk voor je algehele uitstraling; kledij kiezen die past bij je leeftijd is uitermate belangrijk om de correcte uitstraling te kunnen geven. Een element dat daar ook toe bijdraagt is het kapsel. Veel dames komen bij mij met de vraag voor kapsel en haarkleuradvies, want ze willen de strijd aangaan met het groeiende aantal grijze haren, maar weten niet goed wat bij hen past. Bij een kleur- en stijladvies komt dit advies ruimschooots aan bod, maar met de tips en informatie hieronder komen jullie ook al een heel eind ver!

 

De juiste kleur kiezen

Het begint allemaal met het kiezen van de juiste haarkleur. Een eerste belangrijke vraag is of je eerder een warm (bv. Herfsttype, lentetype) of koel (zomertype, wintertype) type bent. Deze informatie is heel belangrijk om de juiste kleur te kiezen, want je blijft het best binnen je eigen categorie, anders heb je veel meer kans dat de haarkleur niet bij je huidskleur gaat passen. Ben je een koel type, blijf dan binnen de koele haarkleuren; ben je daarentegen een warm type, kies dan uit de warme kleurstalen. Op die manier kan je reeds enkele kleuren uitsluiten. Zo zal hoogblond of pikzwart niet passen bij warme types. Evenzeer zal goudtinten en koper niet aansluiten bij koele types. De volgende vraag voor de kleur gaat over licht of donker. Ook hier sluit je best een beetje aan bij je kleurtype. Wintertypes en herfsttypes mogen niet te licht gaan, omdat hun gezicht het nodige contrast vraagt. Tegelijk verdwijnt de zachtheid van zomer- en lentetypes wanneer hun kapsel te donker wordt. Bijgevolg wordt alle aandacht naar daar getrokken. Bovendien dien je ook rekening te houden met je leeftijd. Hoe lichter de kleur, hoe meer dit een verjongend effect heeft. Lichte kleuren zullen je gezicht ophelderen en verdoezelen daardoor rimpels.

hair 2

De juiste vorm kiezen

Eens de kleur gekozen is, sta je stil bij het soort kapsel. Ook hier kijk je best een beetje naar de leeftijd en het effect dat je wil bereiken. De gouden regel? Hoe moderner, hoe jonger je eruit ziet (al zijn er grenzen natuurlijk 😉 ). Het komt er simpelweg op neer dat een rechte klassieke carré je ouder doet lijken dan je bent, terwijl een vrolijk los opgeknipt kapsel je jonger doet lijken. Ook interessant indien je bijvoorbeeld wat rimpels op het voorhoofd wil wegwerken is om met een pony te werken. Het blijft natuurlijk wel belangrijk hierbij rekening te houden met de vorm van je gelaat, want niet iedereen staat goed met een pony. Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid volume. Een natuurlijke hoeveelheid volume geeft je een jongere uitstraling, terwijl heel stijl haar of gebroushed haar je ouder doet lijken. De analyse van de gelaatsvorm komt ook aan bod tijdens een stijladvies.

hair 3

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.